Blog

Blog - Daar lag ik dan...

Daar lag ik dan…

Daar lag ik dan op mijn buik op de behandeltafel van de haptonoom. Hij deed de deur op slot en zei niets meer. Wat ging hij doen? Hij drukte zijn vingers tussen mijn schouderbladen en bewoog deze van links naar rechts. Het eerste wat ik dacht was ‘wat doet hij nu? Wat wordt er van mij verwacht? Wat moet ik doen? Wat gaat er verder gebeuren?’. Maar ik stelde geen vragen, ik ervoer alleen dat de druk meer en meer toenam. Het begon zo onderhand toch wel pijn te doen. De haptonoom zei verder niets en ik ook niet. Ik hield mijn gezicht keurig in de plooi. Het begon toch wel wat ongemakkelijk te worden maar nog steeds zei ik niets. Toen het toch echt heel pijnlijk werd en ik dat voorzichtig aangaf, zei hij: hè, hè…. Kijk Rianne, dit is wat jij nu altijd doet…

En onmiddellijk viel het kwartje. Ik begreep precies wat hij bedoelde. Ik stelde nooit vragen, vroeg nooit hardop waarom. Ik paste mij aan, deed keurig wat er van mij gevraagd werd. Ik had geleerd nooit vragen te stellen en jezelf vooral aan te passen, tanden op elkaar en doorbijten. Wat was dit een eyeopener zeg! En nee, dit wilde ik echt niet zijn. Dat is wat ik vanuit mijn tenen wist, dit wil ik niet, dit ben ik niet en ik wil dit anders.

Wie zit er nu op mij te wachten?
Ik zie in mijn praktijk veel ambitieuze hooggevoelige vrouwen die zich in hun leven gaandeweg zo hebben aangepast aan hun omgeving (werk, relaties, vriendschappen) en zichzelf volledig zijn kwijtgeraakt. Niet meer weten waar zij van houden, wat zij leuk vinden, waar ze blij van worden. Ze zijn continu overprikkeld of onderprikkeld en staan in de overleefstand. Vaak houden zij zich klein door belemmerende overtuigingen zoals wat doe ik er toe, wie zit er nou op mij te wachten? Vrouwen die in de kern wel weten wat zij kunnen en wat ze waard zijn maar zich niet hebben durven uitspreken en zich dus altijd hebben aangepast.

Ben jij klaar om de regie weer in eigen handen te nemen?
Want hoe fijn is het als je dit gekunstelde aanpasgedrag vaarwel kan zeggen? Alles begint met bewustwording. In mijn geval was dat een simpele oefening die iemand met mij deed. De weg was vrij gemaakt om mij verder bewust te worden van mijn aanpasgedrag in denken, voelen en doen. Ik heb mijn hooggevoeligheid omarmd, mijn angsten en negatieve overtuigingen aangepakt, ik weet wat mijn kernwaarden zijn en ben weer in verbinding met mezelf.

Dankbaar
Ik ben deze haptonoom tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor het inzicht dat hij mij gegeven heeft. Het is mede de start geweest van een fantastische ontdekkingsreis naar mezelf. Inmiddels kan ik mij niet meer voorstellen dat ik ooit zo geleefd heb, altijd andermans belang voorop heb gesteld behalve die van mezelf. Ik ben boven water gekomen, ik weet wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta. Ik ken mezelf tot in de kern en dat is wat ik jou ook toewens!

Masterclass ‘Het sensitieve vrouwenbrein’
Daarom organiseer ik op 16 september een avond over het sensitieve vrouwenbrein. Hierin leer je wat hooggevoeligheid is vanuit de wetenschap, geef ik jou inzicht in de werking van het sensitieve vrouwenbrein, ontdek je wat de impact is van vrouwelijke hormonen, vertel ik je over epigenetica en krijg je tips hoe je de eerste stappen kunt zetten naar meer innerlijke rust.

Schrijf je hier in, ik ontmoet je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *