FILMAVOND – IN UTERO

IN UTERO

Wil jij weten waarom sommige mensen hun hele leven voor uitdagingen komen te staan terwijl anderen juist een voorspoedig leven leiden? Hoe wij worden gevormd tot wie wij in de kern zijn? Waarom we zijn wie we zijn? En hoe belangrijk de prenatale fase is?

Kom dan naar de filmavond ‘In Utero’!

Mensen worden niet alleen gevormd door hun DNA maar ook door hun omgeving. Dit begint in de baarmoeder, de belangrijkste omgeving waar leven begint. De foetus marineert in de gevoelens van de moeder, het voelt elke huivering. Het voelt blijdschap en het geluk van de moeder maar ook al haar angsten, negatieve gevoelens en emoties en juist die veroorzaken later de problemen.

Alle gevolgen en alle verdraaiingen van zijn/haar persoonlijkheid creëren iets wat ook wel de interne saboteur of criticus wordt genoemd. De taak van de interne saboteur/criticus is ervoor te zorgen dat je die pijn nooit meer zult voelen want het oerbrein wil jou veilig houden. Het kind zal zijn/haar gevoelens niet begrijpen, ze zijn ook niet van hem/haar. Een volwassen trauma is vaak een foetaal trauma die generatie op generatie wordt overgedragen als het niet geheeld wordt…

Een echt prachtige en bijzondere film die ik graag met jou deel om meer bewustwording te creëren over waar onze angsten, onzekerheden en negatieve gevoelens vandaan komen. Want zijn deze wel van ons? Deze film zal jou raken en is een ‘must see’ voor iedereen. Na de film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de film en na te praten. 

Reviews

Een film die iedereen gezien MOET hebben, een film die raakt...

Nu begrijp ik nog beter wat mijn kind nodig heeft en wat ik zelf te doen heb!

MELD JE HIER AAN

Woensdag 25 oktober 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Vlasakker 35, Montfoort
Kosten: € 9,50 per persoon

IN UTERO

In Utero is een documentairefilm uit 2015 van de Amerikaanse schrijfster en regisseur Kathleen Man Gyllenhaal, over het leven in de baarmoeder en de impact daarvan op het verdere leven. De film werd genomineerd voor beste documentaire op het internationale filmfestival van Seattle. Aan de hand van interviews met wetenschappers, psychologen, psychiaters (o.a. Gabor Maté) en artsen, theorieën van epigenetica en biochemie en technologische trends toont de film hoe belangrijk de prenatale fase is en welke rol de invloed van stress bij de moeder heeft. De film duurt 1,5 uur (geen pauze) en is Nederlands ondertiteld.