Reset je Hormonen

Heb je last van vervelende klachten waardoor je niet zo lekker in je vel zit? Heb je er de ene dag of week meer last van dan de andere? Dan zou je heel goed last kunnen hebben van een verstoorde hormoonhuishouding.

Klachten die duiden op een hormonale disbalans zijn:

  • een opgeblazen buik
  • continue vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • niet of heel moeilijk kunnen afvallen
  • steeds terugkerende hoofdpijn
  • hevige menstruatieklachten en PMS
  • depressieve gevoelens en stressklachten
Alle hormonen

HORMONALE DISBALANS

Hormonen zijn lichaamseigen stofjes die diverse lichaamsprocessen aansturen. Je kunt deze processen opsplitsen in langdurige processen en kortdurende processen. Onder langdurige processen verstaan we bijvoorbeeld de verandering van het lichaam in de pubertijd en in de overgang. Enkele voorbeelden van kortdurende processen die worden aangestuurd door hormonen zijn onze bloedruk, angst en stress. Wanneer je hormonen uit balans zijn, dan betekent dit kortweg dat ze hun werk niet goed doen wat resulteert in uiteenlopende klachten.

HOE LOS JE HORMOONPROBLEMEN OP?

Allereerst is het belangrijk dat je inzicht krijgt in ‘waar’ je hormoonproblemen precies vandaan komen. Pas als je weet welke hormonen uit balans zijn, dan kun je het probleem gaan oplossen. Mijn advies is daarom om een EMB-bloedtest af te laten nemen of een hormonale analyse te laten doen. Hiermee krijg je inzicht in je hormoonbalans en weet je dus precies waar het aan schort.

Vervolgens is het natuurlijk zaak om het probleem daadwerkelijk te gaan oplossen vanuit de kern. De oplossing voor een hormonale disbalans zit meestal in de combinatie van voeding, beweging, slaap, mindset en suppletie. Dit is dus meteen de sleutel naar het succesvol oplossen van hormoonproblemen!

EMB-bloedtest

De EMB-bloedtest geeft je inzicht in de oorzaken van jouw klachten zodat je precies kunt zien wat er eventueel ‘mis’ is. Natuurlijk is het mooie daarvan dat je ook meteen aan de slag kunt om je klachten op te lossen.

Celgezondheidstest

Een celgezondheidstest toont aan hoe het gesteld is met je vetzuren. Deze zijn van cruciaal belang voor het opnemen en afvoeren van voedingsstoffen en afvalstoffen en voor de aanmaak van hormonen. Wanneer deze vetzuren (Omega-3 en omega-6) uit balans zijn, dan kun je heel vervelende klachten ervaren. De oplossing is gelukkig in veruit de meeste gevallen eenvoudig!

Reset je hormonen

Reset je Hormonen methode

Wil je daarna doorpakken om je klachten ook daadwerkelijk op te lossen? Dan gaan we aan de slag met de 10-weekse ‘Reset je hormonen methode’.

  • De Reset je hormonen methode duurt 10 weken en is zowel zonder als met begeleiding te volgen.
  • Geen tijdelijke oplossing maar een structurele leefstijlverandering waardoor klachten ook niet meer terugkeren!

RESET JE HORMONEN BIJ KERN JEZELF

Reset je Hormonen Expert