Celgezondheidstest

Wanneer je niet lekker in je vel zit of fysieke klachten hebt waar je maar niet vanaf komt, dan kan je dat behoorlijk belemmeren in je dagelijkse leven. Toch is het vaak zo dat deze klachten gemakkelijk zijn op te lossen. Ze hebben namelijk vaak te maken met een disbalans in onze cellen. Oftewel: het heeft te maken met je celgezondheid. Een celgezondheidstest geeft je inzicht in jouw celgezondheid én je kunt meteen aan de slag om het probleem op te lossen.

HEB JIJ REGELMATIG LAST VAN:

Dan zou dat heel goed te maken kunnen hebben met je celgezondheid. Het goede nieuws is: deze kun je zelf eenvoudig verbeteren!

EVEN INZOOMEN OP HET LICHAAM, WAAR ONTSTAAN KLACHTEN DOOR?

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 30.000 miljard cellen die stuk voor stuk hun eigen functie hebben. Deze cellen zorgen voor de opname van voedingsstoffen en zetten deze om naar energie. De afvalstoffen worden afgevoerd. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer het celmembraan verhard is, er klachten kunnen ontstaan.

EEN GOEDE HORMOONBALANS

Voor een goede hormoonbalans is een optimale vetzurenverhouding absoluut noodzakelijk. Wanneer de vetzuren uit balans zijn, dan wordt je hormoonhuishouding hierdoor negatief beïnvloed. Cortisol bijvoorbeeld, dat hormoon wordt gemaakt uit cholesterol (vet). Bij burn-out en overspannenheid is er altijd sprake van een disbalans in de cellen.

OMEGA-3 EN OMEGA-6 ZIJN DE MOTOR VAN JE CELLEN

Omega-3 en Omega-6 zijn vetzuren. Deze vetzuren zijn één van de belangrijkste ‘motoren’ die ervoor zorgen dat cellen hun werk goed kunnen doen. Denk hierbij aan de opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen en voor de aanmaak van hormonen. Wanneer deze vetzuren uit balans zijn, betekent dit dus dat jouw cellen hun werk niet goed kunnen doen met alle gevolgen van dien.

EEN GOEDE BALANS TUSSEN OMEGA-3 EN OMEGA-6 IS CRUCIAAL

Omega-3 heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een zacht en doorlaatbaar celmembraan. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof goed opgenomen en afvalstoffen afgevoerd. Omega-6 verkleint de kans op hart- en vaatziekten en is dus belangrijk voor onze gezondheid. Echter, een overschot aan Omega-6 doet de gunstige werking van Omega-3 teniet, wat betekent dat er een grotere kans is dat het celmembraan juist verhardt en dat er verzuring in de cellen ontstaat omdat afvalstoffen niet goed worden afgevoerd. Hierdoor wordt de kans op ontstekingen groter.

Een goede balans tussen Omega-3 en Omega-6 is dus super belangrijk voor een gezond lichaam en onze hormonen. Helaas zorgen onze westerse eetgewoonten ervoor dat we al snel een overschot aan Omega-6 opbouwen. Deze Omega-variant wordt namelijk in heel veel voedingsmiddelen verwerkt.

EEN GEZONDE BALANS OMEGA-3 EN OMEGA-6:

  • Verlaagt ontstekingen (Omega-3 werkt ontstekingsremmend)

  • Draagt bij aan een normale hersenfunctie dus meer helderheid in je hoofd (ons brein bestaat uit 60% vet!)*

  • Geeft jou meer energie

  • Draagt bij aan een normale hartfunctie, bloeddruk en immuunsysteem*

  • Ondersteunt een gezonde en normale oogfunctie*

  • Verbetert de opname van vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en zuurstof omdat je celmembraan weer zacht en doorlaatbaar wordt

  • Geeft een mooiere huid, voller haar, stevigere nagels

  • Geeft optimale ondersteuning bij hormonale klachten zoals stemmingswisselingen, menstruatieklachten en opvliegers

    *goedgekeurde gezondheidsclaims

Doe de celgezondheidstest: Meten is weten!

Door je gezondheid op celniveau te meten kom je erachter hoe jouw Omega-3 en Omega-6 levels zich tot elkaar verhouden. Je kunt dit meten met de zogenaamde ‘celgezondheidstest’. De uitslag van deze celgezondheidstest is een mooi startpunt om een verbetering in gang te zetten.

Hoe gaat de celgezondheidstest in z'n werk?

Voor de celgezondheidstest nemen we door middel van een vingerprikje een paar druppels bloed af. Dit wordt vervolgens naar het Vitas A.S. laboratorium in Noorwegen opgestuurd. Dit is een onafhankelijk en vooraanstaand laboratorium en dat jouw zal bloed onderzoeken.

Het laboratorium onderzoekt en rapporteert de balans Omega-6:-3 ratio, de doorlaatbaarheid van het celmembraan, Omega-3 en -6 gehalte en de beschermingswaarden van je cellen tegen ontstekingen.

Lees hier meer informatie over de celgezondheidstest en hoe dit in z’n werk gaat.

UITSLAG VAN DE TEST

Het duurt ongeveer twee weken voor de uitslag binnen is. De uitslag komt met een uitgebreid rapport en een advies over wat jij kunt doen om je vetzuren in balans te brengen. Uiteraard licht ik het rapport aan je toe zodat jij aan de slag kan om jouw celgezondheid te verbeteren.

OMEGA-3 OLIE

Een van de dingen die we kunnen doen om weer in balans te komen, is een zuivere en hoogwaardige Omega-3 olie gebruiken. Onze cellen doen er gemiddeld 4 tot 6 maanden over om te vernieuwen, het is daarom verstandig om de celgezondheidstest na 6 maanden te herhalen. De uitslag van deze test bevestigt in veruit de meeste gevallen de gezondheidsverbetering die je al een tijdje voelde!

Praktische informatie celgezondheidstest

Wil je aan de slag om jouw celgezondheid te verbeteren of heb je nog vragen? Neem dan met mij contact op via het contactformulier, ik help je graag!